Tips om de ideale BBQ te organiseren!

We zitten inmiddels midden in de zomer en waarschijnlijk heeft u de eerste BBQ’s al achter de rug. Barbecues zijn namelijk populair. De hele zomer door (en tegenwoordig zelfs het hele jaar door) worden er barbecues georganiseerd om bepaalde dingen te vieren. Eerder schreven we al over dé trend van barbecueën in het winterseizoen (lees dit blog hier). In dit blog geven we u een aantal tips om de ideale BBQ te organiseren.

Plan ruim van tevoren
Als u een barbecue organiseert voor grote(re) groepen is het belangrijk om ruim van tevoren een uitnodiging te sturen of een datum aan te geven waarop de barbecue plaats zal vinden. Laat de gasten duidelijk aangeven of ze wel of niet aanwezig kunnen zijn in verband met de inkopen die gedaan moeten worden.

Probeer in te schatten hoeveel u nodig heeft
Als u eenmaal weet hoeveel mensen er komen is het natuurlijk vrij lastig om te bedenken hoeveel er per persoon gegeten wordt. Mannen eten doorgaans meer dan vrouwen, en natuurlijk dient u ook rekening te houden met het aantal kinderen. Gemiddeld kan u uitgaan van ongeveer 5 stukken vlees per persoon en voor kinderen 2 á 3. Voor kinderen is het aan te raden om wat makkelijker vlees in te kopen; denk aan hamburgers of frikandellen. Naast het vlees is er natuurlijk ook altijd nog stokbrood en zijn er salades aanwezig!

Welke BBQ?
Uiteraard is dit ook een belangrijk punt om over na te denken; welke barbecue gaat u gebruiken? Heeft u zelf een barbecue? Of moet u er 1 huren? Er zijn verschillende soorten barbecues die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. Denk goed na over welke barbecue u wilt gebruiken en laat u zo nodig adviseren door iemand anders.

Vergeet zelf niet te genieten!
Bij het organiseren van een barbecue komt veel kijken en wellicht levert dit de nodige stress op. Probeer er uiteraard ook zelf van te genieten! Als de barbecue eenmaal gestart is, is meestal de grootste stress weg. Iedereen redt zich meestal zelf wel en dus is er alle ruimte om zelf even een praatje met iedereen te maken.

Laat de BBQ volledig aan ons over
Een barbecue organiseren? Maar geen zin om alles zelf te regelen? Wij verzorgen graag uw volledige barbecue op elke gewenste locatie. U kunt kiezen uit verschillende samengestelde pakketten maar ook kunt u losse producten bestellen. Ideaal dus!

Wilt u de barbecue door ons laten verzorgen? Wij komen graag in contact met u om de mogelijkheden te bespreken. U kunt mailen naar info@cateringcorjansen.nl of bellen naar 071-4072998.