Een winterbarbecue, daar word je warm van!

Bij barbecueën denkt iedereen massaal aan de zomer. Dat idee is een beetje achterhaald, want ook in de winter kunt u perfect barbecueën. Wij Nederlanders houden van barbecueën, dus waarom niet het hele jaar door! De weersomstandigheden zijn anders dan in de zomer. Maar hoe gezellig is het om in het gezelschap van vrienden en familie rondom een vuurkorf en de BBQ lekker te eten en drinken?

Tips ter voorbereiding
Natuurlijk wilt u een geslaagde barbecue organiseren. Om een winterbarbecue op rolletjes te laten verlopen, is het van belang dat de voorbereiding anders is dan een barbecue in de zomer. Hieronder geven wij u vier tips voor een geslaagde winterbarbecue.

Gezelligheid voorop
Bij elke barbecue staat gezelligheid voorop, dat hangt niet af van het seizoen. Daarbij speelt de aankleding een belangrijke rol. De vuurkorven en fakkels mogen natuurlijk niet ontbreken. Als aanvulling hierop zijn lichtslingers en kaarsen zeker sfeer verhogend. Houdt u hierbij wel rekening met de wind en de directe omgeving. Om de winterse kou te trotseren en lekker warm te blijven, kunt u voor uw gasten dekentjes, sjaals, handschoenen en mutsen klaarleggen.

Drankjes horen erbij
Bij elke barbecue horen natuurlijk ook drankjes. Een must voor elke winterbarbecue is natuurlijk glühwein. Een ketel glühwein boven een vuurkorf naast de winterbarbecue is toch erg gezellig? Ook zijn bokbieren of andere winterse bieren perfect te serveren en passen prima bij de winterse gerechten op de barbecue. De aanwezige kinderen kunt u trakteren op warme chocolademelk met slagroom.

Winterse gerechten
Het plaatje is compleet als u de gerechten afstemt op het seizoen. De winter is traditioneel de tijd voor wild en andere stevige kost. Als vooraf is snert misschien niet voor de hand liggend, maar wel perfect bij de winterbarbecue. Net als de ketel glühwein, past een ketel snert boven een vuurkorf helemaal in de wintersfeer. Als suggesties voor hoofdgerechten kunt u denken aan braadworst, pulled pork, eendenborst, hert of buikspek. Bijgerechten die daar naadloos op aansluiten zijn gebakken aardappeltjes in schil met spekjes, gepofte uien of zelf afgebakken brood.

Welke barbecue gebruikt u?
De winterse omstandigheden maken dat niet elke barbecue geschikt is voor uw winterbarbecue. De lage buitentemperaturen hebben grote invloed op de temperatuur in de barbecue. Daarom is het van belang een goede barbecue te gebruiken die de warmte goed vasthoudt. Heel geschikt zijn de keramische- of dubbelwandige barbecues. Zet de barbecue uit de wind en denk aan de directe omgeving.

Barbecueën in de winter is al een trend aan het worden. Bent u enthousiast geworden om een winterbarbecue te organiseren? Bestel uw BBQ-pakket bij ons. Heeft u geen tijd om het voor te bereiden? Wij kunnen uw (winter)barbecue ook geheel verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.