Walking dinner, wat is het?

Een walking dinner is modern, sociaal en origineel. Er is geen vaste tafelschikking meer, simpelweg omdat er niet meer aan tafel gegeten wordt. De verschillende gangen zijn gevuld met kleine gerechten. In vroegere dagen werd een walking dinner ook wel een lopend buffet genoemd. Een walking dinner is een diner waarbij de gasten vrij zijn om rond te lopen terwijl zij genieten van de geserveerde gerechten en het gezelschap. Het grootste voordeel van deze manier van eten is dat u tijdens een walking dinner meer mensen kunt spreken dan wanneer u aan tafel met tafelschikking dineert.

Gerechten bij een walking dinner

Tijdens een walking dinner is het gebruikelijk om ‘fingerfood’ te serveren. Fingerfood zijn hapjes die u uit de hand kunt eten met een lepeltje of vorkje. Al deze hapjes tezamen vormen een volledig diner. Deze culinaire hapjes, vaak ook amuses genoemd, zijn een mix van koude en warme gerechtjes en zijn fraai opgemaakt in een glas of op een amuselepel.

Wanneer een walking dinner?

Er zijn veel gelegenheden te bedenken voor een walking dinner. De nadruk bij een walking dinner ligt op het sociale aspect. Het is daarnaast een informele wijze om de inwendige mens te verwennen. Voorbeelden wanneer een walking dinner gehouden kan worden zijn onder andere tijdens een bedrijfsfeest, bruiloft, of een congres. Maar natuurlijk zijn er veel meer momenten voor een walking dinner. Aan u de keuze.

De voordelen

Een walking dinner is modern, origineel en vooral sociaal. Uw gasten kunnen ongestoord met elkaar converseren en kiezen daarbij hun eigen gesprekspartners. Daardoor blijft uw feest soepel lopen. Het is daarom bijna vanzelfsprekend om een walking dinner te kiezen bij een (zakelijk) netwerkmoment.

Heeft u binnenkort iets te vieren en sluit een walking dinner daar perfect bij op aan? Wij kunnen uw feest culinair laten slagen met onze catering. Neem contact op voor advies en de uitgebreide mogelijkheden.