De 5 cateringtrends voor 2019

Hoewel het innovatieproces het hele jaar doorgaat, is het begin van 2019 een mooi moment om te kijken naar wat de trends zijn voor dit jaar. Uit de diverse innovaties in de cateringbranche kunnen we eenvoudig de trends voor 2019 halen. Wat zijn de trends waar we dit jaar rekening mee moeten houden? Leest u met ons mee?

Uitzondering wordt de regel
De veranderingen in het eten zijn het eerst te merken in restaurants en op straat. Consumenten zijn tegenwoordig niet meer in voor het bekende en traditionele. In de gerechten vertaald zich dat in de vraag naar vegan, glutenvrij, biologisch en lokaal geproduceerde producten. Ook in de emotie wordt eten steeds meer een beleving. Daarin horen termen als ambacht, healthy en authenticiteit.

Beleven of zelf doen
Nadat het enkele jaren geleden een nieuwe trend was, is ‘Live cooking’ nu helemaal ingeburgerd. Maar het gaat vanaf dit jaar een stapje verder. Niet alleen wordt het eten voor uw ogen bereid, de gasten mogen nu zelf aan de slag. Hierbij zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. Van brood bakken en paté maken tot brouwen van bier en cocktails maken.

Festival als bedrijfsfeest
Grote kans dat de meeste medewerkers binnen een bedrijf eens een foodfestival hebben bezocht. Steeds vaker kiezen bedrijven voor hun bedrijfsfeest een thema dat een relatie heeft met een bestaand festival. En hoe leuk is het om als bedrijf uw eigen festival te organiseren!

Sociaal eten
Duurzaam en Maatschappelijk ondernemen zijn de benaming trend inmiddels ontgroeid. Toch zijn deze begrippen belangrijk voor de komende trends. Deze tijd vraagt om verbinding en zorg voor elkaar. In eventcatering wordt het delen van maaltijden en samen voedsel bereiden door gasten gemeengoed. Daarnaast wordt samenwerken en delen van locaties belangrijker. Ook meer cateringbedrijven zijn mensen aan het trainen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op is op
De formule ‘all you can eat’ is op zijn retour. Geen overdadige maaltijden meer, maar op indicatie. De verspilling wordt ook een halt toe geroepen binnen de cateringbranche en sluit ook naadloos aan op het thema duurzaam.

Wilt u inhaken op deze trends of heeft u trends gezien, waarbij wij u kunnen helpen in de uitvoering? Wij komen graag met u in contact en adviseren u desgewenst.