Cateringtrends 2020

Bent u al op de hoogte van de cateringtrends van 2020? Wij hebben hieronder een lijstje van trends die we in 2020 veel terug gaan zien op het gebied van catering.

Bezorgen
Tegenwoordig ziet u erg veel maaltijdbezorgers door de stad fietsen. En dit aantal maaltijdbezorgers, laat merken dat wij erg graag ons eten bestellen. Dat geldt ook voor de catering. Makkelijke verse maaltijden bij uw bedrijfsborrel of evenement en u hoeft nergens aan te denken.

Gezond
Veel mensen zijn bezig met gezond eten. Dit zien we in 2020 ook terug op de menukaarten. We gaan dan veel cateringmenu’s zien met low-fat vlees/vis, zoals kalkoen, kip, zalm of andere vis die veel Omega-3 bevat (Dit blijkt goed te zijn voor de mentale gezondheid). Daarnaast worden de ingrediënten of snacks, die niet bewerkt zijn, ook veel populairder. Denk bijvoorbeeld aan erwtjes, edamame boontjes, popcorn, groente en fruit, avocado’s, kool en granen bij een buffet.

Meenemen
Op evenementen of bedrijfsevents wordt veel gelopen en genetwerkt. Dan is het handig dat de gasten hun eten mee kunnen nemen. In 2020 gaan we daarom het buffet idee terug zien op deze evenementen. Denk aan lange tafels met eten met hiernaast bakjes. Zodat men zelf hun maaltijd of snacks kunnen meenemen. Op deze manier kan iedereen alsnog rondlopen en netwerken.

Duurzaam
Het weggooien van voedsel is een wereldwijd probleem. In 2020 zal duurzaamheid bij veel mensen een belangrijke rol spelen. Cateraars zullen daar ook in mee moeten gaan. Denk aan het materiaal van het servies. Tegenwoordig zien we veel verpakking die gerecycled of herbruikt kunnen worden.
Daarnaast wordt hier in 2020 ook op ingespeeld door seizoensingrediënten te serveren en de left-overs te doneren aan daklozencentra of de voedselbank.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen tijdens een zakelijk of particulier evenement? Neem dan contact met ons via 071-4072998 of mail naar info@cateringcorjansen.nl.